Ontstaan vereniging

HV Huissen is opgericht in 1957. De vereniging vond haar oorsprong binnen de voetbalvereniging Jonge Kracht. Een aantal dames binnen Jonge Kracht wilden zelf ook gaan sporten, here terwijl de heren aan het voetballen waren. Handbal werd toendertijd nog op een voetbalveld gespeeld met elf veldspeelsters. Later werd het zeven handbal ingevoerd en werd zaalhandbal belangrijker. Uiteindelijk kreeg HV Huissen in 1968 ook een herenafdeling.

HV Huissen is via de veilinghallen, de Rijnhal en het terrein achter de dijk (het huidige Molenwijde) uiteindelijk terechtgekomen in sporthal de Brink voor de binnenwedstrijden, en sportpark Rosendael voor de buitenwedstrijden. De vereniging heeft de volgende namen gedragen: R.K.H.V.V., Jonge Kracht, daarna Handbal Vereniging Huissen, toen H.V. Walner, enkele jaren J.T.W. Huissen, om vervolgens weer terug te keren naar de huidige naam Handbal Vereniging Huissen.

Vandaag de dag heeft Handbalvereniging Huissen ruim 250 leden, 5 seniorenteams (incl 1 x dames recreanten) en 13 jeugdteams. De jeugdteams spelen zaalcompetitie in de regio Gelderland , dit seizoen echter komen 2 jeugdteams op eigen verzoek uit in de regio Overijssel om meer weerstand te ondervinden. De zaalcompetitie is van oktober t/m april. De jongste jeugdteams (t/m de C-jeugd) spelen daarnaast nog veldcompetitie. De veldcompetitie wordt gespeeld in augustus/september en mei/juni.

Tijdens het zaalseizoen spelen wij onze thuiswedstrijden in Sporthal De Brink. De veldcompetitie wordt gespeeld op onze buitenvelden gelegen in het park ‘t Rosendael aan de Julianastraat.

De visie en het beleid van Handbalvereniging Huissen zijn gericht op de breedtesport. Een ieder, van jong tot oud, kan bij onze vereniging plezier beleven aan het leuke en uitdagende handbalspel.

Kies je voor toch meer prestatie dan kan je er naar streven om deel uit te gaan maken van de heren- of damesselectie. Het 1e herenteam speelt in de hoofdklasse HK HS-B. De dames 1, een jong ambitieus team handballen een paar klassen lager (2e klasse NO-Oost DS-2B Z) maar met toekomstperspectief voor promotie naar een hogere klasse.

Al onze teams komen in de veld- en zaalcompetitie uit in de provincie Gelderland. De zaalcompetitie wordt gespeeld van eind september t/m medio april en de veldcompetitie (alleen jeugdteams) van medio april t/m eind september.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn