Het ontstaan van de vereniging

1957
HV Huissen is opgericht in 1957
De vereniging vond haar oorsprong binnen de voetbalvereniging Jonge Kracht. Een aantal dames binnen Jonge Kracht wilden zelf ook gaan sporten, terwijl de heren aan het voetballen waren. Handbal werd toendertijd nog op een voetbalveld gespeeld met elf veldspeelsters. Later werd het zeven handbal ingevoerd en werd zaalhandbal belangrijker.
1968
Introductie heren handbal
Uiteindelijk kreeg HV Huissen in 1968 ook een herenafdeling! Door de jaren heen hebben diverse locatiewijzigingen plaatsgevonden. HV Huissen is via de veilinghallen, de Rijnhal en het terrein achter de dijk (het huidige Molenwijde) uiteindelijk terechtgekomen in sporthal de Brink voor de binnenwedstrijden, en sportpark Rosendael voor de buitenwedstrijden. De vereniging heeft de volgende namen gedragen: R.K.H.V.V., Jonge Kracht, daarna Handbal Vereniging Huissen, toen H.V. Walner, enkele jaren J.T.W. Huissen, om vervolgens weer terug te keren naar de huidige naam Handbal Vereniging Huissen.
2017
Handbalvereniging Huissen 60 jaar
Het 60 jarige bestaan van HV Huissen werd in het weekend van 22 en 23 april 2017 groots gevierd met veel spel en sportplezier en een receptie en feestavond in de Buitenpoort.
2019
HV Huissen van nu
Vandaag de dag heeft Handbalvereniging Huissen ruim 250 leden, 5 seniorenteams (incl 1 x dames recreanten) en 13 jeugdteams. De jeugdteams spelen zaalcompetitie in de regio Gelderland , dit seizoen echter komen 2 jeugdteams op eigen verzoek uit in de regio Overijssel om meer weerstand te ondervinden. De zaalcompetitie is van oktober t/m april. De jongste jeugdteams (t/m de C-jeugd) spelen daarnaast nog veldcompetitie. De veldcompetitie wordt gespeeld in augustus/september en mei/juni. Tijdens het zaalseizoen spelen wij onze thuiswedstrijden in Sporthal De Brink. De veldcompetitie wordt gespeeld op onze buitenvelden gelegen in het park ‘t Rosendael aan de Julianastraat.