Protocol voor bezwaar

Protocol communiceren bij het niet eens zijn met beslissingen

Op het moment dat iemand het niet eens is met een bepaalde beslissing genomen door bestuur, technische commissie, train(st)ers, coaches of talentenbegeleider spreken wij binnen onze vereniging het volgende met elkaar af.

Wij begrijpen best wel dat mensen het soms met bepaalde beslissingen niet eens zijn. Om dit meningsverschil echter op een correcte manier met elkaar te gaan bespreken, gebruiken wij, ook in de huidige digitale tijd, daarvoor nog steeds de telefoon of bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek in de sporthal of elders.

Het is dus uitdrukkelijk niet de bedoeling om dan via een (boze ) e-mail, twitter, facebook of het gastenboek van onze website over dit meningsverschil te communiceren!!

Vaak gaan dan ook andere personen er zich mee bemoeien en leidt dit alleen maar tot verdere escalatie van dit meningsverschil. Daar is echter niemand mee geholpen. Vandaar dus dat deze meningsverschillen en discussies alleen nog maar via de telefoon of een persoonlijk gesprek met elkaar verder besproken gaan worden!! Communicatie via e-mail is een prima hulpmiddel wat betreft het maken en bevestigen van afspraken, het stellen en beantwoorden van vragen, mededelingen doen of andere informatie met elkaar uitwisselen/delen. E-mail is echter niet geschikt om te discussiëren over een bepaald meningsverschil. Een telefoongesprek of een persoonlijk gesprek zijn daarvoor veel beter geschikt. In de toe- komst gaan wij bij eventuele meningsverschillen daar dan dus gebruik van maken!