Nieuws

Johann Peters nieuwe trainer Heren 1


Johann Peters is de nieuwe handbalcoach bij HV Huissen. © Erik van ’t Hullenaar

Gestopte Johann Peters keert verrassend terug, in Huissen

De Arnhemse handbalcrack Johann Peters gaat na twee jaar ‘rust’ weer aan de slag als trainer/coach, bij de mannen van HV Huissen.

Als speler werd Johann Peters (47) met Swift uit Arnhem derde van Nederland. Als trainer bracht en hield hij die club in de eredivisie. Het is duidelijk dat HV Huissen een ervaren man als nieuwe trainer/coach heeft aangetrokken voor de mannenselectie. Tamelijk verrassend. Ook voor de geboren Arnhemmer zelf. Het begon een paar weken geleden op een vrijdag met een telefoontje van de captain van HV Huissen, Tom Scholten.

,,Of ik zin had trainer te worden, want ze hadden geen vaste trainer. Ik was vanwege werk en privé al een paar jaar niet betrokken bij het handbal en dat vond ik wel prima. Ik zei dat hij op een ‘nee’ moest rekenen. Maar het kriebelde zo dat ik, na overleg thuis, zondag al liet weten dat ik geïnteresseerd was. Woensdag heb ik gelijk een training voor twintig gedreven en enthousiaste spelers gegeven. Daarna was ik er met het bestuur snel uit.”

Zin in derby’s

En dus staat er vanaf half augustus een heuse handbalcrack voor de mannenselectie van HV Huissen. ,,Ik had wel een aantal voorwaarden. Zoals een goede assistent die alle formulieren regelt en de kleding enzovoorts. Dat ze in de hoofdklasse A blijven, want anders moeten we te veel reizen en ik vind het mooi derby’s tegen Udi 1896, Duiven en Achilles te spelen. En als mijn werk erom vraagt, ik daar prioriteit aan kan geven.”

Op m’n fiets naar de training en dan kan ik zaterdag­avond na een thuiswed­strijd een drankje doen

Mooie bijkomstigheid is de geringe afstand tussen sporthal De Brink in Huissen en zijn woning op Rijkerswoerd. ,,Op m’n fiets naar de training en dan kan ik zaterdagavond na een thuiswedstrijd een drankje doen.” Want Peters had al gehoord van de gezelligheid bij HV Huissen. ,,Erg belangrijk.”

Kan verschil in niveau de voormalig topspeler en -trainer niet opbreken? ,,Nee, ik kan me goed aanpassen.” Hij wil als trainer ‘binnen de groep staan en soms een stapje erbuiten’. ,,De teugels aanhalen als het moet, maar ik ben geen heerser. Wanneer ik vertrek hoop ik dat ze mij herinneren vanwege nieuwe inzichten. En met wie ze op de platte kar hebben gestaan, haha.”

Bron:Krant De Gelderlander

Dames B1 HV Huissen kampioen!

van links naar rechts staand: Diänne, Inge, Isa, Maaike, Lianne, Noa, Huub
van links naar rechts zittend: Anniek, Lou-lou, Bo, Evi, Judith, Lydie

Dit jaar hebben de meiden B1 van HV Huissen de competitie in Overijssel gespeeld. Omdat alle tegenstanders ‘onbekend’ waren was het voor de meiden wel spannend. Mede door het goede spel maar vooral doordat ze er als team stonden en samen bleven knokken, stonden ze aan het einde van de eerste competitie helft ongeslagen bovenaan.

De tweede helft van de competitie begon iets minder goed en ze verloren 2 wedstrijden met

1 doelpunt verschil. Door het goede doelsaldo stonden ze nog eerste maar de missie was duidelijk: om kampioen te kunnen worden moesten ze nu alles winnen. Ze hebben er met z’n allen hard voor gewerkt en zondag 25 maart stond de laatste competitiewedstrijd uit tegen Holten op het programma. Aan supporters was geen gebrek en ze kregen een mooie en spannende wedstrijd te zien. De meiden begonnen enigszins gespannen aan de wedstrijd en na ruim 5 minuten viel het eerste doelpunt. Daarna kwamen ze beter in hun spel maar Holten gaf niet op. Met een stand van

4-5 gingen de meiden met een kleine voorsprong de rust in. De tweede helft bleef spannend en de teams waren aan elkaar gewaagd. De eindstand was 11-14 en het kampioenschap was een feit.

Isa Hubers 5e op NK Beachhandball

Zaterdag 8 Juli is Isa Hubers 5e geworden bij de B-jeugd met het beachteam van DG&L. Ze heeft dit beachseizoen met haar eigen team, HV Huissen B1, maar ook (wegens onderbezetting) met het beachteam van DG&L uit Duiven/Groessen meegetraind en meegespeeld.
Het team van DG&L, met haar oud-ploeggenootjes Sam & Renée, wist zich via de Beachtour te plaatsen voor het NK in Biddinghuizen en kon Isa als gedreven en sterke mid-achter goed gebruiken. Ook vorig seizoen stond Isa op het NK met HV Huissen C1 en werd dat jaar knap 6e van Nederland. Dit jaar bij de B-jeugd dus een fraaie 5e plek en dat terwijl Isa pas 1e jaars C-speler is; een hele knappe prestatie van haar !
Tegelijk met de komst van het nieuwe beachveld tevens de bevestiging dat het met het beach-talent in Huissen wel goed zit !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Het vrienden – en familietoernooi! 9 September

Na het succes van vorig jaar organiseert HV Huissen:
Het vrienden – en familietoernooi!
Zaterdag 9 september 13.00 uur

Het toernooi vindt plaats op de buitenvelden bij kantine ‘De Inworp”, Julianastraat 19.
Vanaf 13.00 uur starten de wedstrijden. U kunt gebruik maken van de kleedkamers.De dag wordt afgesloten met een drankje en barbeque (optioneel).

Deelname aan het toernooi is gratis. De kosten voor de barbecue zijn € 7,50 per persoon.
Graag ontvangen wij vóór 15 augustus 2017 de bijdrage voor de BBQ
op bankrekeningnummer NL88RABO01240.112.25 HV Huissen o.v.v. BBQ + team naam.

Deelname regels:

  • Spelers moeten minimaal 16 jaar zijn;
  • Minimaal 3 dames in het veld;
  • Maximaal 4 spelende leden in het veld;
  • Verder gelden de handbalspelregels

 

Klik hier om het inschrijf formulier te downloaden.

Onze Heren 1 zoeken voor komend seizoen een nieuwe trainer/coach

Onze Heren 1 spelen in de hoofdklasse, het is een vrij jonge groep waar nog rek in zit.De opkomst op trainingen van de herenselectie is groot, wat natuurlijk genoeg zegt over de motivatie van deze heren. Er kan altijd volledige training gegeven worden.
Heeft u interesse en wilt u een oriënterend gesprek aangaan kunt u contact opnemen met:
Huub Lamers, tel: 06-151633329.

Rabobank Clubkas Campagne binnenkort van start

Trekkingsuitslag Carnavalsloterij 2017 bekend!

De uitslag van de Carnavalsloterij 2017 is bekend!

De 1e prijs (€ 100) is gevallen op lotnummer 624, de 2e prijs ( € 50) is gevallen op lotnummer 3717.

De overige prijzen zijn gevallen op de volgende lotnummers: 527,3466, 2106, 2754, 2260, 1192, 1548, 1995, 1070, 2635, 4011, 3962, 4087, 3647, 3157, 4937, 2122 en 2165.

Via deze weg willen we alle prijswinnaars van harte feliciteren! De prijzen kunnen na een telefoontje (026-3253577) bij onze Penningmeester Wilbert Hubers thuis worden opgehaald (Polseweg 28, 6851 DB Huissen) bij inlevering van het juiste lot wat overeen komt met bovenstaande lotnummers.

De Carnavalsloterij is mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum “de Pas” uit Gendt en de Kaasshop uit Huissen.

Bestel nu & profiteer direct: geen servicekosten in de Ledenshop!

Bestel nu je sportartikelen voor de tweede helft van het seizoen via onze Ledenshop. Dan profiteer je van de tijdelijke actie ‘geen servicekosten’ en steun je bovendien onze club!

De komende periode betaal je geen servicekosten over je bestelling in de Ledenshop. Je kunt de clubcollectie en andere items nu dus nog voordeliger aanschaffen. Daarmee steun je tegelijkertijd onze club! Want: hoe meer bestellingen, hoe hoger de sponsorbijdrage die we ontvangen van onze kledingpartner.

De actie geldt tot en met 12 maart. Het vervallen van de servicekosten geldt voor alle bestellingen in de Ledenshop, ongeacht de ordergrootte.

Ga dus snel naar de Ledenshop en plaats je bestelling!

Handbalvereniging Huissen 60 jaar

Handbalvereniging Huissen 60 jaar

In het weekend van 22/23 april 2017 bestaat
Handbalvereniging Huissen 60 jaar. Dit willen wij uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Het gehele weekend zullen er diverse festiviteiten plaatsvinden.
Op zaterdag 22 april beginnen we met een receptie voor genodigden gevolgd door een spetterende feestavond in de Buitenpoort met live muziek en veel gezelligheid. Als iedereen op zondag is bijgekomen van de feestavond beginnen om 12:30 uur de Huissense Spelen op onze buitenvelden. Naast sport een spel is er een gezellige braderie en een groot terras.

Iedereen is van harte welkom om dit feest samen met ons te vieren.
Kaarten voor de feestavond kosten 10 euro (incl. 3 consumpties) zijn te bestellen via: penningmeester@hvhuissen.nl.
Locatie: Zalencentrum de Buitenpoort, Helmichstraat 1 te Huissen.

F t/m B leden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar: activiteitencommissiejeugd@hvhuissen.nl. Voor de overige leden en geïnteresseerden is aanmelden niet nodig. De braderie is toegankelijk voor iedereen en er zullen verschillende plaatselijke ondernemers zijn met leuke aanbiedingen.
Locatie: Kantine de Inworp, Julianastraat 19 te Huissen.

Tot dan!

 

Help jij ons mee om van het jubileumweekend een groot succes te maken?

Dit jaar bestaat Handbalvereniging Huissen 60 jaar. Dit wordt groots gevierd met op zaterdag 22 april een feest in De Buitenpoort en op zondag 23 april met heuse Huissense Spelen op onze handbalvelden bij kantine de Inworp. Deze zondag staat in het teken van sport en spel, een gezellige braderie en een groot terras. Om van deze dag een succes te maken hebben we jullie hulp nodig!

Lijkt het je leuk deel uit te maken van deze onvergetelijke dag en draag je graag je steentje bij? Geef je dan op als vrijwilliger!

We zoeken onder andere:

  • vrijwilligers voor het wedstrijdsecretariaat
  • vrijwilligers om groepen te begeleiden
  • spelleiders
  • op- en afbouwers
  • terrasbediening
  • barbediening

Aanmelden kan tot 1 maart door een email te sturen naar activiteitencommissiejeugd@hvhuissen.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn