Vanuit het Nederlands Handbal Verbond (NHV) krijgt H.V. Huissen regelmatig updates over wedstrijden, spelregelwijzigingen of bijvoorbeeld wanneer de vereniging bondsscheidsrechters moet aanleveren.

omdat wij bij H.V. Huissen met 5 teams staan ingeschreven voor de wedstrijdsport, zijn wij verplicht om 5 scheidsrechters aan te leveren bij het NHV. Echter hebben wij niet zo veel bondsscheidsrechters binnen de vereniging, enkel Huub Vermeulen, Lies Peters & Ron Willemsen zijn hiertoe bevoegd. We komen dus structureel 2 scheidsrechters te kort om te kunnen voldoen aan de eisen van het NHV en riskeren daarmee telkens een boete van 100 euro voor iedere wedstrijd waarbij wij geen scheidsrechter kunnen leveren.

Deze boetes zijn geen pretje voor de financiële gezondheid van de vereniging, dus is het bestuur op zoek gegaan naar leden die zich willen laten opleiden tot bondsscheidsrechters en met succes. Er zijn namelijk 9 leden opgestaan die hierin graag hun steentje bijdragen, waarvan sommigen zelfs al verenigingsscheidsrechter waren en dus enkel nog de bondscursus (BS3) hoeven te voltooien. Om deze leden zo snel mogelijk tot bondsscheidsrechter te maken zorgen Shanna en Gerie Jansen dat dit proces in goede banen verloopt. Op deze manier willen wij er voor zorgen dat seizoen 2023/2024 volledig boetevrij zal zijn!