Eergisteren, look Pinksterzaterdag heeft het D1 haar 1e Beachhandbaltoernooi gespeeld bij Voorwaarts in Twello. Een leuk, troche goed georganiseerd toernooi op een echte Beachhandballocatie met 3 velden met leuke tegenstanders, illness tropisch weer, zonnige muziek en natuurlijk onze nieuwe reserve(beach)shirts, kortom alle ingrediënten voor een mooie dag waren aanwezig.
Omdat de meiden nog geen enkele ervaring hadden hebben we afgelopen week een keertje warmgedraaid bij de Rijkerwoerdse Plassen en daar bleek al hoe zwaar het was in het mulle zand. Gisteren maakte de brandende zon het nog veel zwaarder!
Beachhandbal blijkt toch wel erg te verschillen van zaalhandbal en daarom hebben we de 1e wedstrijden de kunst bij onze tegenstanders proberen af te kijken. Ondanks dat kostte het toch even tijd voordat we met name de juiste (wissel)tactiek onder de knie hadden.
Desondanks wisten we de 1e wedstrijd tegen Overwetering nog vrij gemakkelijk te winnen : 2-o in sets (bij Beachhandbal speel je 2 sets). Al rap bleek dat we de sterkere tegenstanders nog zouden krijgen. De volgende wedstrijd tegen Wijhe ging dan ook met 0-2 verloren. Nadat de 3e wedstrijd tegen Heeten in een 1-1 eindigde moesten we om de winst een Shoot-Out spelen. Ook dit was nieuw voor de meiden. Na de eerste serie stond het gelijk, maar in de verlenging bleek Heeten de sterkste. Ook de volgende wedstrijd tegen het organiserende Voorwaarts wisten de meiden er een 1-1 stand en dus een Shoot-Out uit te slepen maar helaas ging ook deze Shoot-Out in de 2e serie verloren. De laatste wedstrijd moesten we tegen Achilles en ondanks hard werken werd er toch met 0-2 sets verloren.
Het was duidelijk: de ploegen die dit spelletje vaker getraind en gespeeld hadden waren in het voordeel; leuk kunnen handballen alleen bleek niet voldoende. Maar dat geeft niets, we hebben veel lol gehad, het zand zat overal,we eindigden op een verdienstelijke gedeelde 4e plaats en we zijn weer een ervaring rijker. Volgend seizoen gaan we zeker voor de herkansing!

[flagallery gid=13]