Nieuws

HV Huissen

HV Huissen is opgericht in 1957. De vereniging vond haar oorsprong binnen de voetbalvereniging Jonge Kracht. Een aantal dames binnen Jonge Kracht wilden zelf ook gaan sporten, terwijl de heren aan het voetballen waren. Handbal werd toen nog op een voetbalveld gespeeld met elf veldspeelsters. Later werd het zeven handbal ingevoerd en werd zaalhandbal belangrijker. Uiteindelijk kreeg HV Huissen in 1968 ook een herenafdeling. HV Huissen is via de veilinghallen, de Rijnhal en het terrein achter de dijk (het huidige Molenwijde) uiteindelijk terechtgekomen in sporthal de Brink voor de binnenwedstrijden, en sportpark Rosendael voor de buitenwedstrijden. De vereniging heeft de volgende namen gedragen: R.K.H.V.V., Jonge Kracht, daarna Handbal Vereniging Huissen, toen H.V. Walner, enkele jaren J.T.W. Huissen, om vervolgens weer terug te keren naar de huidige naam Handbal Vereniging Huissen. Vandaag de dag heeft Handbalvereniging Huissen zes senioren teams (Dames en Heren) en vijftien jeugdteams. Het ledenaantal bedraagt momenteel 265 leden. Gedurende het zaalseizoen spelen wij onze thuiswedstrijden in Sporthal De Brink. De veldcompetitie wordt gespeeld op onze buitenvelden gelegen in het park ‘t Rosendael aan de Julianastraat. De visie en het beleid van Handbalvereniging Huissen zijn gericht op de breedtesport. Een ieder, van jong tot oud, kan bij onze vereniging plezier beleven aan het leuke en uitdagende handbalspel. Kies je voor toch meer prestatie dan kan je er naar streven om deel uit te gaan maken van de heren- of damesselectie. Het 1e herenteam speelt in de hoogste klasse van Gelderland. De dames 1, een jong ambitieus team handballen een paar klassen lager maar met toekomstperspectief voor promotie naar een hogere klasse. Al onze teams komen in de veld- en zaalcompetitie uit in de provincie Gelderland. De zaalcompetitie wordt gespeeld van eind september t/m medio april en de veldcompetitie (alleen jeugdteams) van medio april t/m eind september.
HV Huissen
HV Huissen
- Voorbereiding Dames HV Huissen verloopt voorspoedig! -

De dames van HV Huissen, uitkomende in de eerste klasse, zijn alweer 4 weken in voorbereiding op het aanstaande seizoen. Op zaterdag 26 september gaat de competitie van start met een uitwedstrijd tegen Groessen.

Op de weg daarnaartoe wordt er veel geoefend, zo ook dit weekend.
Vrijdagavond werd er in Huissen gespeeld tegen de dames van het hoger spelende DFS uit Arnhem. Het niveau verschil was in de wedstrijd niet zichtbaar. Na een ruststand van 19-15 wisten de Huissense dames een verdiende en prima winst te behalen 27-23.

Op zondag hadden de dames een toernooi in de planning staan in Hoogeveen bij gastvereniging Kwiek.
Drie korte wedstrijden werden in winst omgezet. Het team van Combinatie'64 werd met 11-6 verslagen.
Tegen het taaie en fysiek sterke VAKO hadden de dames het wat lastiger. Uiteindelijk werd er wel nipt gewonnen (9-8) van de 1e klasser.
De laatste wedstrijd was tegen thuisclub Kwiek Hoogeveen. Het hoge tempo was voor Kwiek niet weggelegd. Huissen won ook haar derde wedstrijd riant met 19-11 en de toernooi winst was hiermee een feit.

Volgende week zullen de dames op zaterdagavond nog oefenen tegen streekgenoot HV Duiven.
Daarna zal de balans opgemaakt gaan worden en zal moeten blijken of de jonge groep van HV Huissen klaar zal zijn voor de competitie.
HV Huissen
HV Huissen
Vanmorgen zijn de dames van Kwiek het toernooi gestart, helaas voor hun was de tegenstander uit Huissen te sterk en nemen de beker mee naar huis! Alle teams bedankt en succes in de competitie.
HV Huissen
HV Huissen
- HV HUISSEN GAAT SAMENWERKEN MET GERDIEN JANSEN KINDCOACHING -
HV Huissen
HV Huissen
OLD STARS WALKING HANDBAL
Samen met handbalvereniging Angeren, Lingewaard Sport en Stichting Welzijn Lingewaard zijn we aan het onderzoeken of er belangstelling is om in Lingewaard OldStars Walking Handbal te organiseren. Daarvoor zoeken we oud leden en leden die het leuk vinden die mee willen helpen dit te organiseren, te begeleiden en uiteraard ook oud leden die mee willen doen.

Wat is OldStars Walking Hanbal?
OldStars walking handbal is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel, waardoor het geschikt is voor ouderen. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Aan de derde helft wordt uiteraard ook aan gedacht. 😉

Heb je interesse? Mail dan naar ronaldverhaaf@gmail.com

Hieronder tref je een link aan naar het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en lees je meer over OldStars Walking Handbal.
https://www.handbal.nl/blog/2019/05/03/oldstars-walking-handball/

Verder kan je ook nog kijken naar een youtube filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=T9Ya5K4mjqA

Tot dan?
Ronald Verhaaf
HV Huissen
Nieuw in Nederland: walking handball
#Walking #Handbal #Volendam Heb de aftrap van walking handball mogen filmen in Volendam. En de video mogen editen. Met ondertiteling? Geen probleem! Music ri...
youtube.com
HV Huissen
HV Huissen
- SCHOENEN TESTDAGEN -

Nog even en we mogen weer beginnen met de competitie!

Vergeet daarom de schoenen testwagen van Huisman Sport niet.
Volgende week zaterdag en over 2 weken geldt onderstaande actie voor alle clubleden!
HV Huissen
HV Huissen
- HV HUISSEN GIRLS CUP -

Aanstaande zondag spelen onze dames teams een onderling beachhandbal toernooi! Zowel de dames (1 & 2) als de meiden A en B zullen hieraan meedoen!

Dit om tot een mooie afsluiting te komen van toch een gek seizoen.

Iedereen is welkom! Uiteraard wel op gepaste afstand en volgens de regels van het RIVM.

De planning van het toernooi is alsvolgt:

12.00 uur: A1 tegen B1
12.20 uur: B1 tegen Dames selectie
12.40 uur: Dames selectie tegen A1
13.00 uur: B1 tegen A1
13.20 uur: Dames selectie tegen B1
13.40 uur: A1 tegen Dames
14.00 uur Einde toernooi

Wedstrijden 2x 8 minuten
Bij gelijke stand shoot-outs!

Locatie: Beachhandbalvelden / Julianastraat / HUISSEN