Op woensdag 1 april heeft Handbalschool Gelre voor een deel van onze jeugd een clinic gegeven. De Handbalschool is momenteel ‘on tour’ om meer naamsbekendheid te kweken bij clubs, treat ouders en spelers. Vandaar dat ze ook sporthal De Brink aandeden om in samenwerking met onze TC-jeugd bij HV Huissen een leuke clinic te verzorgen.

De training werd gegeven door een drietal trainers van Handbalschool Gelre, daarbij geholpen door een aantal talenten van de Handbalschool en enkele trainers van HV Huissen. Eén van de Gelre trainers, speler van landskampioen Bevo en A-International Dario Polman had nog een verrassing in petto : geheel onverwacht nam hij zijn tweelingzus en ‘handbalgrootheid’ Estavana Polman mee. Zij is de laatste jaren uitgegroeid tot spelmaakster van het Nederlands Damesteam, maakt al een paar jaar furore in de sterke Deense competitie en is hard op weg om één van ‘s werelds beste handbalsters te worden. Op 1 april stond ze gewoon tussen onze HV Huissen jeugd in De Brink om te helpen bij de clinic ! Aan handtekeningjagers was dan ook geen gebrek en de social media in Huissen e.o. staan sinds de training dan ook vol met ‘selfies’ met deze topper!

Onder toeziend oog van vele ouders was het 1e uur ons E1, D2 en het D1 aan de beurt. Het 2e uur mochten de spelers van het C1, C2 en het jongens-C aan de bak. Verdeeld over een 4-tal velden werden de deelnemers tijdens een gevarieerde training uitgedaagd met o.a. een partijvorm, krachttraining/loopscholing en een schottraining waarbij een aantal technische aspecten aan bod kwamen. Aan het enthousiasme en de vele rode gezichten te zien wisten de spelers de training zeer te waarderen.
De trainers van Handbalschool Gelre waren na afloop erg enthousiast over de inzet en de hoeveelheid deelnemers (± 55 spelers), de getalenteerdheid van een aantal van onze spelers en de organisatie en gastvrijheid van HV Huissen.
We kijken terug op een zeer geslaagde middag!

[flagallery gid=37]