De Heren 1 van HV Huissen zijn kampioen geworden in de 1e klasse Oost!

Het kampioenschap was 22 maart al een feit bij de gewonnen wedstrijd tegen Achilles 3 in Apeldoorn, decease omdat concurrent HaStu 2 zaterdag 21 maart punten had laten liggen bij Reehorst in Ede. Het was leuker geweest om in de thuiswedstrijd kampioen te worden, physician maar we waren blij dat we het nu gewoon al binnen hebben.
We begonnen wat gespannen aan deze wedstrijd, maar mede dankzij vier treffers op rij van Tom en een voortreffelijk keepende Menno stond het na zeven minuten al 1-6 voor Huissen en bestond er over de overwinning eigenlijk geen twijfel meer. Al was het bepaald geen galavoorstelling, we hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Geert kreeg van Fred ook nog 8 speelminuten en zeker niet onverdienstelijk. Na 60 minuten spelen stond er de mooie stand van 13-25 op het scorebord en was het kampioenschap een feit!

Mede dankzij de sponsoren Knuiman Meubelreparaties, Huisman Sport en Snackcorner Kom ‘R in (van onze eigen speler Ricardo) hebben we gespeeld in prachtige shirts, via deze weg willen we graag alle sponsoren nogmaals bedanken!

Het ‘kampioensfeest’ hebben we gevierd in de thuiswedstrijd op zaterdag 28 maart tegen Erix uit Lichtenvoorde. Er was een volle tribune om de heren 1 van HV Huissen aan te moedigen.
De jongens begonnen de wedstrijd wat nerveus of ze waren al met heel andere dingen bezig. Erix begon gretig aan de wedstrijd en wij stonden verdedigend niet goed, zo stond er na 5 minuten een stand van 2-5 voor Erix op het scorebord. Maar daarna begon de Huissense machine te lopen mede dankzij een aantal snelle acties van Maarten en prima schoten van Luuk. We stonden na 16 minuten spelen op een voorsprong van 14-7. Ook Jelmer die in deze wedstrijd zijn debuut maakte zorgde in deze periode voor 2 doelpunten.
Beide teams scoorden nog 5 maal en zo stond er met de rust een mooie stand van 20-12 op het scorebord.
Na de pauze kwam Erix wel weer even terug en moesten de touwtjes wat strakker aanspannen worden. Door snel en beweeglijk handbal wisten we dit weer om te buigen en hebben we met royale cijfers (39-29) gewonnen.

Al met al was het een leuke pot handbal en kon het kampioenschap gevierd worden.

In De Brink werden we gehuldigd door het bestuur met bloemen. Hierna hebben we het kampioensfeest verder gevierd in ons clubhuis de Inworp. Er was een goede opkomst en men had een DJ geregeld die voor uitstekende muziek en sfeer zorgde (dank hiervoor). Onze voorzitter Bert Arfman bedankte iedereen die aan dit resultaat heeft meegewerkt en vooral natuurlijk de jongens , trainer/coach en begeleider. Ook bedankte hij de sponsoren want zonder sponsoren kan een vereniging niet bestaan.

Namens de Heren 1,
Jan de Koning,
begeleider Heren 1