Johann Peters nieuwe trainer Heren 1


Johann Peters is de nieuwe handbalcoach bij HV Huissen. © Erik van ’t Hullenaar

Gestopte Johann Peters keert verrassend terug, in Huissen

De Arnhemse handbalcrack Johann Peters gaat na twee jaar ‘rust’ weer aan de slag als trainer/coach, bij de mannen van HV Huissen.

Als speler werd Johann Peters (47) met Swift uit Arnhem derde van Nederland. Als trainer bracht en hield hij die club in de eredivisie. Het is duidelijk dat HV Huissen een ervaren man als nieuwe trainer/coach heeft aangetrokken voor de mannenselectie. Tamelijk verrassend. Ook voor de geboren Arnhemmer zelf. Het begon een paar weken geleden op een vrijdag met een telefoontje van de captain van HV Huissen, Tom Scholten.

,,Of ik zin had trainer te worden, want ze hadden geen vaste trainer. Ik was vanwege werk en privé al een paar jaar niet betrokken bij het handbal en dat vond ik wel prima. Ik zei dat hij op een ‘nee’ moest rekenen. Maar het kriebelde zo dat ik, na overleg thuis, zondag al liet weten dat ik geïnteresseerd was. Woensdag heb ik gelijk een training voor twintig gedreven en enthousiaste spelers gegeven. Daarna was ik er met het bestuur snel uit.”

Zin in derby’s

En dus staat er vanaf half augustus een heuse handbalcrack voor de mannenselectie van HV Huissen. ,,Ik had wel een aantal voorwaarden. Zoals een goede assistent die alle formulieren regelt en de kleding enzovoorts. Dat ze in de hoofdklasse A blijven, want anders moeten we te veel reizen en ik vind het mooi derby’s tegen Udi 1896, Duiven en Achilles te spelen. En als mijn werk erom vraagt, ik daar prioriteit aan kan geven.”

Op m’n fiets naar de training en dan kan ik zaterdag­avond na een thuiswed­strijd een drankje doen

Mooie bijkomstigheid is de geringe afstand tussen sporthal De Brink in Huissen en zijn woning op Rijkerswoerd. ,,Op m’n fiets naar de training en dan kan ik zaterdagavond na een thuiswedstrijd een drankje doen.” Want Peters had al gehoord van de gezelligheid bij HV Huissen. ,,Erg belangrijk.”

Kan verschil in niveau de voormalig topspeler en -trainer niet opbreken? ,,Nee, ik kan me goed aanpassen.” Hij wil als trainer ‘binnen de groep staan en soms een stapje erbuiten’. ,,De teugels aanhalen als het moet, maar ik ben geen heerser. Wanneer ik vertrek hoop ik dat ze mij herinneren vanwege nieuwe inzichten. En met wie ze op de platte kar hebben gestaan, haha.”

Bron:Krant De Gelderlander

  Categorieën

  Volg ons

  Nieuwsbrief

  Belangrijke informatie over de vereniging delen wij regelmatig via onze nieuwsbrief.

  Hoofdsponsors

  Organisatie

  H.V. Huissen
  Nieuwediep 1b
  6851 GB, Huissen

  KVK: 40121165

  Copyright H.V. Huissen 2024 © Alle rechten voorbehouden.

  Website gemaakt en beheerd door: VIDIAN Online

  Meld je aan voor de proeftrainingen!

  Wat jammer dat je gaat!

  Recognice Payment Obligation*
  Recognize Cancellation Date*

  Wordt lid van H.V. Huissen!

  1
  Persoonsgegevens
  2
  Lidmaatschap
  3
  Afronden
   Accept Automatic Collections*
   Accept Terms & Conditions*

   Het lidmaatschap wordt aangegaan voor een verenigingsjaar en wordt telkens stilzwijgend met één jaar verlengd. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni van het daaropvolgende jaar. Beëindigen van het lidmaatschap kan uitsluitend door het daarvoor bestemde afmeldingsformulier volledig ingevuld en ondertekend in te leveren bij de ledenadministratie en wel uiterlijk op 30 juni, de laatste dag van het verenigingsjaar. Bij beëindiging van het lidmaatschap is de contributie altijd tot het einde van het lopende verenigingsjaar verschuldigd !!!

   Bij H.V. Huissen hechten we veel waarde aan de betrokkenheid van elk lid. We verwachten dat ook jij een bijdrage levert, want samen met andere vrijwilligers maken we onze vereniging gastvrij en levendig. Samen zorgen we ervoor dat al onze doelen en activiteiten worden gerealiseerd.

   Iedereen heeft eigen interesses en sterke punten. Daarom geven we je de kans om aan te geven welke taken of werkzaamheden binnen de vereniging jou het meeste aanspreken. We willen dat je kunt schitteren in wat je leuk vindt. Onze coördinatoren staan klaar om je te begeleiden en je alle nodige informatie te geven.

   We willen je nu alvast hartelijk bedanken voor je bereidheid om mee te werken! Samen kunnen we H.V. Huissen nog beter maken en ervoor zorgen dat iedereen met plezier deel uitmaakt van onze vereniging. Doe mee als vrijwilliger en draag bij aan ons succes!