Op zaterdag 3 januari 2015 heeft voor de 30e keer de Integrade plaatsgevonden. Bij de Integrade sporten diverse Huissense verenigingen met een aantal mensen met een verstandelijke beperking. HV Huissen is al vanaf de eerste keer van de partij met 2 teams. Wim van Zonsbeek heeft in al die jaren nooit verzaakt en was ook voor de 30e keer aanwezig.

In de ochtend is er eerst een intocht, check waarbij door de verkennersband iedereen met muziek wordt onthaald en dan kan het feest beginnen. Er worden diverse spellen gedaan, and waaronder penalty schieten, basketbal, sjoelen, ‘koppen’ gooien, waarbij het van belang is om de spellen samen te doen en de leden van de Klup te begeleiden. Ook wordt er een muziekkwis gehouden. Tussen de middag is er voor iedereen snert en broodjes en ruimte voor een polonaise. In de middag worden de spellen en de muziekkwis afgerond en kan het feesten beginnen. Met optredens van “Ome Cor” (in Huissen wel bekend) en Nico Peters en consorten als The Trammps en de Bevelanders is het feest en de polonaise compleet. Daarna neemt de spanning toe, want dan is het tijd voor de prijsuitreiking. Het team van HV Huissen 2, bestaande uit Wim van Zonsbeek, Peter Koendering en Ruud Berendsen behaalden een mooie 5e plaats, maar HV Huissen 1, bestaande uit Femke Damen, Anouk van Zonsbeek en Hedy Damen hebben gezorgd voor een 1e plaats. De leden van de Klup kregen allemaal een mooie beker en voor de leden van de verenigingen was er een rode roos.

Het was wederom een geslaagde dag en als handbalvereniging waren we er weer bij. Het belangrijkste blijft echter: meedoen is belangrijker dan winnen!