Walking handball is een variant van handbal waarbij niet wordt gerend en gesprongen mag worden. Ook direct lichamelijk contact tussen spelers mag niet. Daarnaast wordt er met een aangepaste bal gespeeld. Deze vorm van handbal is daarom uitermate geschikt voor senioren die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) bewegen.

In 2021 zijn de handbalverenigingen HV Angeren en HV Huissen samen gekomen met de sportcoach (SWL) om het initiatief van walking handbal in Lingewaard te promoten. In oktober van dat jaar was er al een groepje van 6 enthousiaste vrouwen en mannen bereid gevonden om er mee aan de slag te gaan. Fred Wieland, een vakkundige en gedreven handbaltrainer die al diverse clubs onder zijn hoede had en nog heeft, wilde het team graag begeleiden.

Alweer ruim een jaar zijn de walking handballers elke vrijdagmiddag afwisselend actief op één van de sportvelden in de gemeente Lingewaard. Bij slecht weer wordt er getraind in het Dorpshuis van Angeren.

Inmiddels is het jaar 2022 bijna voorbij en is het team uitgegroeid tot ruim 20 leden. Trainer Fred zorgt dan ook elke week weer voor een verrassende en ook leuke middag. Tijdens elke training worden er gericht spel- en beweegvormen gebruikt om fitter, gezonder en beter in bewegen te worden waarbij sociale activatie, cognitieve uitdagingen en plezier gecombineerd worden. Voor de liefhebbers kan elke bijeenkomst worden afgesloten met een derde helft om de training samen, onder het genot van een drankje, op een gezellige manier te evalueren.

Huisman Sport te Huissen heeft, op verzoek van Fred Wieland, het team gesponsord. Alle deelnemers hebben van eigenaar Theo Huisman een mooi shirt gekregen waardoor het team nu een professionele uitstraling heeft. Op de foto poseren de trotse walking handballers hun nieuwe outfit in de zaak van Huisman Sport te Huissen.

Wil je ook meedoen óf liever eerst een keer komen kijken bij een training?
Neem dan contact op met Fred Wieland via 06-13517778.